autorijschool
GERTJAN BOER 

AUTORIJSCHOOL GERTJAN BOER
   NORG

KIJK EENS OP ONS VOLLEDIG NIEUWE WEBSHOP, WAAR JIJ ALLE PRODUCTEN KUNT KOPEN VOOR DE AUTO THEORIE. PRODUCTEN VOOR ZOWEL LEREN, OEFENEN VAN EXAMENS ALS COMPLETE THEORIEPAKKETTEN. 

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Vistaprint. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.
Er heeft zich een fout voorgedaan.
Klik hier om het nogmaals te proberen.

THEORIE EXAMEN

Vóórdat u praktijkexamen voor de personenauto (categorie B) kunt doen, moet u geslaagd zijn voor het theorie-examen personenauto. Als u daarvoor slaagt ontvangt u na afloop een uitslagformulier. Het theoriecertificaat bestaat sinds 1 maart 2010 niet meer. Het resultaat van het examen wordt via de elektronische weg vastgelegd. U kunt theorie-examen doen als u 16½ jaar of ouder bent. Enkele weken voor u 16½ jaar wordt, kunt u al wel een examendatum reserveren. Het theoriecertificaat is 18 maanden geldig. Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. (! LET EROP DAT U ZELF HET THEORIE EXAMEN DIRECT BIJ WWW.CBR.NL  KUNT RESERVEREN EN NIET VIA ALLEMAAL ANDERE SITES! HIERMEE VOORKOMT U ONNODIGE EXTRA KOSTEN!)

Het moment is aangebroken: je gaat theorie-examen doen.

Hoe gaat het op het examencentrum?

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. En neem een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer mee. Deze krijg je als je hebt gereserveerd via de e-mail.

 • Op de CBR locatie meld je je aan bij de aanmeldzuil.
 • Vervolgens leg je je spullen zoals je telefoon, in één van de lockers in de wachtruimte.
 • Het oproepscherm in de wachtruimte geeft aan wanneer je je kunt melden bij de balie 'Start theorie-examen', direct naast de ingang van de examenzaal.
 • Daar controleert een medewerker je identiteitsbewijs en vertelt aan welke tafel je kan plaatsnemen.
 • Daarna kun je het examen afleggen aan de opgegeven examentafel.

 

Hoe gaat het theorie-examen in zijn werk?
 • Je logt in met je reserveringsnummer op een touchscreen.
 • Voordat het examen echt van start gaat, doorloop je een aantal oefenvragen.
 • Daarna begint je examen.

 

 

Bekijk onderaan de pagina een demofilm!


 

 • Het theorie-examen bestaat uit twee delen.
  1. Gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.
  2. Verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.
 • Je legt je examen af in een examenzaal tegelijk met andere kandidaten. Waarin ieder voor zich zijn eigen examen aflegt in zijn eigen tempo. Je hebt per vraagtype een maximale tijd om een vraag te beantwoorden. Ben je sneller klaar dan de tijd die ervoor staat, dan kun je door naar de volgende vraag. Als je klaar bent kun je de zaal verlaten. Er is ook een mogelijkheid om een begeleid individueel examen aan te vragen, dan doe je examen in een ruimte met alleen een theoriemedewerker.

 

De uitslag

Na afloop van het examen krijg je niet alleen meteen de uitslag in beeld maar ook kort de fout beantwoorde vragen. Dit kan je helpen om (eventueel samen met je opleider) het vervolgtraject te bepalen